ZOETE EN DROGE MEDE

Heerlijke wijn, gemaakt van Honing

Mede van Hammerhof

Hammerhof maakt al jaren deze heerlijke wijn, van honing van eigen bijen!

Mede is een zoete of droge drank, die gemaakt is door honing en water te laten vergisten.

Het is een honingwijn die echt gemaakt is van honing. Dit in tegenstelling tot andere wijnen waar de honing aan toegevoegd is.

Van oudsher is het een drank die vooral vroeger, in de Griekse en Romeinse tijd, erg populair was onder de stammen in Noord- en West Europa. In de Noorse mythologie dronk oppergod Odin deze drank zelfs om zijn kennis en wijsheid te doen laten opborrelen! Hier stamt dan ook de bijnaam voor mede af, namelijk Godendrank.

Tegenwoordig is de mede als wijn minder bekend dan vroeger. Met de cursus mede maken en het maken en verkopen van mede probeert Hammerhof deze mooie wijn dan ook meer onder de aandacht te brengen!

Zoete en Droge Mede

Hammerhof maakt wel zoete als droge mede.

Voor meer informatie, klik hieronder of in het menu links van deze pagina:

Prijs Mede Wijn

Hammerhof Mede is verkrijgbaar in:

Zoete Mede – grote fles (0,75 L) = €9,75
Droge Mede – grote fles (0,75 L) = €9,75

Alcoholpercentage: 12%

Mede bestellen

Hammerhof is een kleinschalige imkerij en likeurmakerij.

Bestellingen kunnen gedaan worden per telefoon of email (te vinden op de contactpagina)

De bestellingen kunnen in Raalte worden opgehaald.

Mede gemaakt van eigen rauwe imkerhoning

Voor de bereiding van de mede wordt koud geslingerde honing gebruikt die door onze eigen bijen is gehaald.

De bijen staan vrijwel het hele jaar op onze eigen locatie in Raalte, en soms gaan ze ‘logeren’ bij een koolzaadveld of heideveld in de buurt, meestal ook in Raalte.

Deze honing wordt dan uit het bijenraat geslingerd, je kunt bekijken hoe dat slingeren in zijn werk gaat op de pagina ‘van bijenkast tot honingpot‘.

Druppels honing die uit een filter lekken
Druppels honing die uit een filter lekken

Leer je eigen Mede maken

Bij Hammerhof kan je leren hoe je je eigen mede maakt in de Cursus Mede Maken.

Onder begeleiding van de ervaren imker en wijnmaker Ben Kogelman leer je het gehele gistingsproces, het hevelen en bottelen van deze heerlijke drank onder de knie te krijgen. Proef verschillende soorten medes die enkele jaren gerijpt zijn en wordt rondgeleid door de Hammerhof tuin, met o.a. de boomgaard en bijenstal.

Lees hier over de cursus mede maken

het vullen van wijnflessen met goudgele mede wijn
wijnflessen die met mede wijn worden gevuld